06 oktober 2022 Projecten

Valley is voorzien van inpandige mobiele dekking

RJB Netherlands B.V. heeft Cellnex Telecom, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider, de opdracht gegund om woon- en kantoorcomplex Valley te voorzien van inpandige mobiele dekking

Hiermee zijn bewoners, kantoorhuurders en bezoekers van het complex verzekerd van indoor mobiel bereik. Waar de behoefte aan gegarandeerde inpandige mobiele connectiviteit voor bedrijfsomgevingen al langer een trend is, is dit voor een woonomgeving op deze schaal uniek. De indoor dekking wordt gerealiseerd door middel van een Distributed Antenna System (DAS).

Bij de bouw van het complex zijn zeer veel maatregelen genomen om de duurzaamheidsprestatie naar het hoogste niveau te brengen. Het complex beschikt zelfs over het Breeam Excellent certificaat. Veel hoogwaardige materialen die bijdragen aan de duurzaamheidsprestatie hebben echter nadelige invloed op de ontvangst van mobiele signalen. Tegelijkertijd is mobiele connectiviteit een belangrijke voorwaarde om het hoge kwaliteitsniveau van Valley te waarborgen. Dankzij de door Cellnex geboden oplossing, een Distributed Antenna System (DAS), blijven de mobiele signalen van de operators ook probleemloos inpandig beschikbaar. 

Het DAS systeem is geïmplementeerd in samenwerking met installatiepartner SPIE en de mobiele network operators T-Mobile, KPN en Vodafone.

Het hele project is in nauw overleg met VGE Real Estate management, de vastgoedbeheerder van Valley, uitgevoerd. Het traject omvat onder meer een site survey, een advies op basis van de meting, een high-level en low-level design en het aanvraagproces voor het inkoppelen van de operators. Hamza Boucharraba, Partner bij VGE Real Estate Management: “Het team van Cellnex heeft veel kennis van zaken. Vanuit hun core business hebben zij een nauwe relatie met de mobiele operators en zijn ze bijvoorbeeld zeer goed bekend met de technische specificaties die de operators aan het design stellen. Ook weten ze als geen ander wat de ontwikkelingen zijn, zowel op technisch vlak als op het gebied van wet- en regelgeving.”