02 februari 2024 Projecten

VGE Real Estate Management en VBoptimum tekenen samenwerking om Valley te verduurzamen

Kan één van de meest duurzame gebouwen van Nederland, nog duurzamer? Bij VGE REM zijn we daarvan overtuigd. Nieuwe technologieën bieden nieuwe kansen. Zo ook voor het prestigieuze Valley gebouw waarvoor een samenwerking is aangegaan met VBoptimum.

Een samenwerking waarin een revolutionair nieuwe manier van energie- en klimaatmanagement wordt toegepast. Een op AI gebaseerde methodiek waarbij algoritmes de klimaatinstallaties in het gebouw optimaal gaan aansturen. Voor een goed comfort met een tevreden huurder, een laag energieverbruik en inzichten voor transparantie voor een goed beheer van de installaties.

Datagedreven verduurzaming met een Digital Twin


Voor Valley zal een zogenaamde Digital Twin worden gemaakt. Een virtueel kopie van het gebouw met kennis van de installaties, de schil en alle energiestromen. Deze wordt verbonden met het bestaande Schneider Electric gebouwbeheersysteem om in fase 1 het gebouw te leren kennen. Algoritmes moeten onder andere leren hoe het gebouw wordt gebruikt, hoe het opwarmt, afkoelt en wat het effect van zoninstraling is op de gevels.

Kennis die geïntegreerd wordt in de modellen van de Digital Twin, en het uitgangspunt worden voor een optimale aansturing van de installaties. Op basis van voorspellingen, 24 uur vooruit, zo efficiënt mogelijk. Een technologie die wij zien als de toekomst. Met adaptieve algoritmes die zorgen voor een zo goed mogelijk comfort en zo laag mogelijk energieverbruik. Een essentiële stap om onze ESG doelen te halen.

VBoptimum maakt gebruik van de algoritmes van ecoBuilding, ontwikkeld door Priva lab for innovation.