27 oktober 2022 Projecten

Hoveniers op grote hoogte

Valley is een ‘groene vallei’ tussen de strakke kantoortorens op de Amsterdamse Zuidas. Om die reden heeft projectontwikkelaar EDGE niet alleen de bekende architect Winy Maas (bureau MVRDV), maar ook de internationaal vermaarde tuinarchitect Piet Oudolf uit Hummelo ingeschakeld. Het resultaat is een gedurfd en eigenzinnig ontwerp met een opvallend groen gevellandschap. 

Het complex van de drie Valley-torens telt circa 370 plantvakken of -bakken met bijna 13.000 vaste planten, grassen in 155 soorten, 227 bomen en heesters in 63 soorten en bijna 400 klimplanten in vijf verschillende soorten aangeplant. 

Deze “groene vallei” vereist natuurlijk ook het nodige onderhoud, circa 6-8 maal per jaar. Wencop Hoveniers verzorgt voor Valley het groenonderhoud. Winnie Veldhuizen en William van de Beek zijn ondertussen vaste gezichten geworden bij de huurders. Zij kennen de Valley-torens inmiddels als hun broekzak en bereiken vaak via het raam of balkon van een appartement of kantoor de verschillende daktuinen.

Om het onderhoud goed en veilig uit te kunnen voeren hebben zij een training gevolgd voor werken en redden op hoogte en werken bij in een gezekerd harnas om aangelijnd veilig naar buiten te kunnen klimmen. 

De bewoners van de appartementen worden volledig ontzorgd in het onderhoud van de daktuinen en VGE REM verzorgt de communicatie (met huurders) en afstemming met Wencop.

Kom je ook een keer langs om de tuinen te bewonderen? Je bent van harte welkom bij Valley!